Bo Clinics
medisch-cosmetische kliniek
 

Bo Clinics
 

PlexR soft surgery


PlexR soft surgery is één van de meest effectieve, veilige en baanbrekende technieken van dit moment. De behandelingen worden uitsluitend door speciaal opgeleide artsen en cosmetisch therapeuten uitgevoerd. Omdat deze methode niet invasief is, is de kans op complicaties minimaal. Resultaten met PlexR soft surgery behandelingen zijn direct zichtbaar. 


Tijdens een PlexR soft surgery behandeling wordt de huid op kleine schaal behandeld met plasma. Zonder direct contact met de huid, ontstaat er een kleine boog bestaande uit geladen plasma die de huid puntsgewijs aanraakt. Als reactie op deze aanraking trekt de huid vrijwel direct samen en ontstaat er een liftend effect. Een behandeling met de PlexR  bestaat uit een serie van deze aanrakingen, waardoor er met veel precisie gewerkt kan worden op de gewenste zones.

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de hoeveelheden van huid overschot,  huid type, complexiteit van het probleem en uw individuele wensen. In vele gevallen kan al een keer afdoende zijn, maar in sommige gevallen kunnen meerdere behandelingen nodig zijn.    


Een PlexR behandeling is bijvoorbeeld mogelijk voor;

liften en versteviging van de huid van gezicht en hals

verwijderen van rimpels

verwijderen van littekens door acne

verwijderen van pigmentvlekken


De hersteltijd na een behandeling met PlexR is minimaal. De behandelde huid kan een lichte zwelling en roodheid vertonen. Tevens ontstaan er na de PlexR behandeling kleine korstjes op de huid. Deze korstjes blijven meestal gedurende 7-10 dagen zichtbaar. Het is belangrijk deze korstjes na de behandeling spontaan te laten af vallen en niet te gaan krabben of op een andere manier te verwijderen.

Direct na de behandeling raden we aan om een creme te gebruiken op basis van zinkoxide, zoals nestosyl of bepanthen. 

Onder de korstjes zal de nieuwe huid, roze van kleur ontstaan. Deze roze kleur kan enkele weken aanhouden en is gemakkelijk te camoufleren. Gemiddeld is na 4-6 weken de huid hersteld. Tot die tijd is het noodzakelijk de huid goed tegen de zon te beschermen zodat de huid niet verbrand of beschadigd raakt.  Hiervoor raden wij een gezichtscrème aan met tenminste SPF factor 30 of hoger.